top of page

Valgevene konkurssil Vitebski IFMC 2016


Free Flow Studio treener Helin Jürmann võitis Vitebski IFMC 2016 kaasaegse koreograafia konkursil III preemia lavastusega «Masi(i)n».

Helini muljeid üritusest:

Kallite inimeste uskumine ja toetus viis mind, minu isealgatatud trupitantsijat Kristin Tagamit ja toredat vestluskaaslast ja abivalmis Silver Soorski äkitselt Valgevene piiritagustele rahvusvahelisele kaasaegse tantsufestivalile IFMC 2016. Kokku 25 tundi autosõitu, suurt närveerimist, kolme kordset lavastuse esitamist nii hindamiskomisjoni, osalejate kui ka publiku ees.

Viimasel päeval küsiti pressikonverentsil võitjatelt: „Mida uut avastasid enda jaoks festivalist ?“ Kohest vastust oli raske leida, sest juba minnes olin võtnud seda kui head silmiavardavat kogemust ja kerget värskendust ühe tantsufanaatiku ellu. Ja siiamaani pole jõudnud kõike seedida. Kuid ühes võib kindel olla, et tants oli sellel festivalil väga armastatud ja kõrgel kohal inimeste eludes. Tants ühendas meid kõiki, purustades igasugused keelebarjäärid, mõistsime üksteist kui vanad head tuttavad. Julgus avada end publikule, läbi füüsise, sise- ja mõttemaailma, erinevate võimaluste, vormide - see on absoluutne maagia. Usun, et külastasin lisaks Valgevenele väga erinevaid ja huvitavalt loodud „kohti“. Mida rohkem sa näed, seda rohkem oskad sa hinnata tantsu ja selle vajadust. Me ei lootnud midagi, vaid soovisime jagada seda rõõmu teistega. Olgu võhivõõrad ja/või teistsuguse kultuurilise taustaga, proovisime kõik üksteisele kohale jõuda. Ja minu tantsupisik sai ikka korralikult ja korduvalt söödetud.

Elutempo võib olla kiire ja rusuv, aga lihtsalt võttes selle momendi, ei oska sa ise ka öelda, mis teed avaneda võivad. See teekond oli nii algus uuele kui ka tagasipöördumine vanale tuttavale- tants on meis kõigis ja vägagi elav. Selle tunde võtan endaga kaasa koju, eesmärgiga ka teisi sellega veelgi tugevamalt nakatada. Olge valmis!

Loe lähemalt ka elu24.ee-st:

Jupike ka Valgevene uudistes:

Palju palju õnne Helinile! :)


44 views0 comments

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page